Evenementen

In het centrum van appingedam

 

VRIJDAG 24 JANUARI 2020

ITALIAANSE WIJNAVOND!

Wijnliefhebbers opgelet!🍷

Na het grote succes van vorig jaar, organiseren we dit jaar weer een super leuke wijnavond! Dit keer zal onze wijnavond in het teken staan van Italië. 🇮🇹

Een avond met een heerlijke vijf-gangen diner geïnspireerd door de Italiaanse keuken en gemaakt door onze chef. Bij elke gang serveren we uiteraard prachtige bijpassende Italiaanse wijnen.

Aanvang: 18.00
Start: 18.30

Dus genieten van lekker eten en heerlijke wijnen.🍷 Jij wilt hier toch ook bij zijn!?

10 februari - Damster Proza- en Poëziefestival

Iedereen die gedichten en verhalen schrijft en zich van tevoren aanmeldt, kan meedoen. Gedichten en verhalen, zowel in het Nederlands als in het Gronings, zijn welkom.
Veel mensen hebben onontdekte talenten die nooit bij anderen bekend worden. Afgelopen jaren hebben een aantal mensen toehoorders verbaasd met hun prachtige bijdragen.

Aanmelden kan bij bjzwart12@home.nl

 

24 t/m 26 mei - Festival Terug naar het begin

Ieder jaar neemt Terug naar het begin je mee op ontdekkingstocht. Met je eigen samengestelde programma reis je -op de fiets- de wierden van Noord-Groningen af. Bovendien kun je rekenen op een gastvrij onthaal van de plaatselijke bewoners van de festivaldorpen, wat Terug naar het begin extra bijzonder maakt.

Muziek, theater, poëzie, literatuur, dans & beeldende kunst 
Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. We zoeken altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, confronteren, ontroeren en/of betoveren. Ook geven we een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.

Kijk ook op www.terugnaarhetbegin.nl

15 juni – Stadshavenfestival

Het Stadshavenfestival op 15 juni belooft een festival te worden van diverse muziekstijlen en markt & meer.

Vanaf 13:00 uur genieten van diverse muziekstijlen zoals Shanty, brassband en Salsa. Stadshavenfestival werkt samen met Markt & Meer, deze verzorgt een markt  achter de Nicolaïkerk. Het programma loopt door tot ’s avonds 23:00 uur. Gratis toegang.

Als voorloper op het grote Internationale Folk & Seasongfestival Bie Daip eind augustus is dit dus zeker de moeite waard.

meer informatie: http://www.stadshavenfestival.nl

16 juni - Damster Boekenbeurs

Antiquarische boekenmarkt en Voorleesfestijn in de historische binnenstad van Appingedam. Een must voor verzamelaars en boekenliefhebbers!

De Damster boekenbeurs is een antiquarische boekenbeurs, d.w.z. dat er boeken aangeboden worden die niet meer via de boekhandel of uitgever te verkrijgen zijn.Er is een divers aanbod zoals: kinderboeken; strips, Groningana, maritiem, literatuur, romans. Én er is een boekbinder/restaurateur aanwezig met diverse boekgerelateerde artikelen.

Toegang gratis!

 

21 en 22 juni - Beachvolleybal Appingedam

Het 13e Beachvolleybaltoernooi in het centrum van Appingedam. Ook dit jaar zullen er spelers en speelsters te bewonderen zijn die in de zaal op het allerhoogste niveau acteren in de Nederlandse competitie.

Een toernooi voor recreanten en top-spelers uit ook de eredivisie van het landelijke Volleybal.

Vrij toegang

29 juni - Stadsloop Appingedam

We schrijven 1996. Twee mannen die hun sporen in de wegatletiek hebben verdiend, hebben het idee geopperd om een wedstrijd te organiseren in het centrum van Appingedam. Wie deze mannen waren? Peter de Vries en Jan Dijkman. Een jaar later de try out met met parcours over het voormalig ijsbaanterrein. Circa 300 deelnemers en iedereen bijzonder enthousiast. Dit smaakte naar meer en 1998 was het jaar met de eerste atleten uit Kenia. Luka Keitany werd de winnaar van de de eerste Stadsloop. Zijn tijd van 28.30 zou negen jaar lang stand houden. Susan Chepkemei werd bij de dames de eerste winnaar. Haar tijd 33.25. Naderhand bleek dat beide atleten in alle grote wedstrijden aan de start hebben gestaan. De Stadsloop groeide. Niet alleen in het aantal deelnemers maar ook het bestuur was bijzonder actief. De sponsoring werd actueel en sinds 2000 is Univé Verzekeringen hoofdsponsor van dit evenement. Voor ons een geweldige sponsor. Dit alles heeft er toe geleid dat het aantal deelnemers is gegroeid naar circa 2100. De bedrijvenloop werd geïntroduceerd, de peuterrun is altijd heel bijzonder en de recreant die zijn eigen wedstrijd loopt. Atleten uit Kenia en Ethiopië die we terugzien in de top van de IAAF ranglijsten. Dit alles maakt de Stadsloop zo bijzonder, zo divers. De bevestiging zagen wij terug in een mooie award die onze organisatie vorig jaar in Den Haag heeft ontvangen. Deelnemers hebben namelijk onze Stadsloop als bijzonder gewaardeerd. Een bevestiging dat deelnemers graag naar Appingedam terugkomen. Hiermee bleven wij diverse grote gekwalificeerde loopevenementen voor.

http://stadsloopappingedam.nl

28-29-30 juni - Damster Stadsfeesten

De Nacht van Appingedam is een jaarlijks terugkerend horeca-evenement in de stad Appingedam.

‘De Nacht’ valt altijd op de laatste vrijdag van juni, in hetzelfde weekend dat ook de Duitse kermis aanwezig is. Vrijwel iedere kroeg is betrokken bij de nacht en is buiten in de Wijkstraat of op het kerkplein vertegenwoordigd met één of meerdere barren. Ook worden er broodjes hamburger en dergelijke verkocht. Tevens is er live muziek op meerdere plekken.

De nacht wordt doorgaans goed bezocht, uiteraard afhankelijk van het weer. Om 5 uur ’s ochtends sluiten alle kroegen, hoewel de bands al eerder ophouden met spelen. Op de zondag is er markt en muziek en zijn er oldtimers te bezichtigen.

2 augustus - Coopluydenmarkt

Elk jaar, op de eerste vrijdag in augustus, vindt in Appingedam de Coopluydenmarkt plaats. Het historische centrum gelegen aan de ooit voor de handel zo belangrijke wateren van het Damsterdiep leent zich prima voor een warenmarkt in middeleeuwse sferen. Naast de markt waarbij handelsgoederen met een knipoog naar de Middeleeuwen een belangrijke rol spelen is er natuurlijk veel meer te beleven.Vele vrijwilligers figureren voor de Coopluydenmarkt als landloper, heks, mismaakten en ander gespuis. Soms zo levensecht dat je je afvraagt of je echt bent teruggegaan in de tijd. Doorgaans trekt het sfeervolle evenement duizenden bezoekers.

23 t/m 25 augustus - Bie Daip festival

Bie Daip is het grootste internationale Folk & Seasongsfestival van Europa!

Meer informatie: http://www.biedaip.nl/

14 september - Damsterdag/Papiercorso

De Damsterdag met alles daaromheen zoals; optocht, muziek, parade concours, vuurwerk enz. wordt georganiseerd door de stichting Damsterdag. Tijdens de optocht, die “Papiercorso” wordt genoemd, wordt ook gejureerd, zodat iedereen probeert de mooiste creatie te maken. Deelname kan individueel of in groepsverband. Ook buurtverenigingen of andere verenigingen zijn welkom.

Meer informatie: http://www.damsterdag.nl/

 

Afbeeldingsresultaat voor damsterdag

25 en 26 oktober - Spooktocht Appingedam

Over onze vernieuwde route zullen deelnemers in kleine groepjes vertrekken vanuit Joey`s bar in de Wijkstraat tussen 19:00 en 24:00 uur. U zult door bossen dwalen, over landerijen slenteren en het water oversteken. De spooktocht van dit jaar zal nog spectaculairder en gruwelijker zijn. Ons fantastische team van 150 vrijwilligers is momenteel druk doende met het brainstormen over de acts.

December - Lutje Winter Welvaart

Lutje Winterwelvaart betekent sfeer & gezelligheid!

Samen met het varend erfgoed, verhalen van Groningen, verschillende exposities/kunstmarkt, de vele artiesten en de diversiteit aan kraampjes op kerstmarkt, is dit een evenement dat je niet mag missen.

meer informatie: http://www.winterwelvaart.nl/

Ontdek onze arrangementen